Interiér koupelny na necelých dvou čtverečních metrech (1,89m2)

Koupelna ve velmi malém bytě v panelovém domě o podlahové ploše ploše 1,89 m2, světlá výška 2,7m2, objem 5m3. Cílem bylo vytvořit vzdušnou a prostornou koupelnu s větším (55cm) umývadlem, toaletou, sprchovým boxem a s dostatkem úložných prostor a se zachováním dostatečného montážního otvoru do instalačního jádra pro případou výměnu stupaček. K dispozici byly také

Návrh interiéru rodinného domu, Jižní Morava

Návrh interiéru hlavních pobytových prostor v rodinném domě. Klient požadoval umístění menší pracovní kuchyně v kontaktu s hlavním obytným prostorem, ale oddělitelné průhlednou zasouvací stěnou, krb je navržen v centru obytného prostoru mezi jídelním a obývacím koutem, jídelna je dvěma velkými posuvnými stěnami propojena s terasou. Hrací kout dětí se zasouvacími dveřmi je umístěn ke

Návrh interiéru bezbariérových pokojů Turistického penzionu RELAX Vranov nad Dyjí

Cílem bylo dopracování osvědčené a velmi úsporné dispozice pokojů a návrh designu místností při respektování všech funkčních předmětů a to za co nejnižších pořizovacích nákladů… – prostě takový zázrak a nejlépe zadarmo. Byla provedena nová výmalba, úprava elektroinstalací, doplnění nábytku – předsíňové a kuchyňské stěny, jídelního lustru a výběr některých předmětů – svítidel a pod.

Aragonitová kaple Velký Újezd

Kaple je v domově důchodců ve vesničce Velký Újezd na Třebíčsku. Areál byl postaven v 30. letech 20. stol. Kongregací sester sv. Františka pod vlivem art noveau. Vynikající kvalitu mají kamenické práce. V projektu byla nově řešena barevnost a osvětlení kaple. Zvláštností interiéru je hojné používání aragonitových obkladových desek. Poslední barevnost byla v krémových a

Barevné řešení kaple sv. Alžběty, Žernůvka

Kaple byla vystavěna v 30. letech 20. stol. Kongregací sester sv. Františka. Před úpravou působila měkce a stísněně kvůli béžovým odstínům a nižšímu žebrovému stropu. Cílem barevného řešení bylo optické projasnění a rozšíření kaple – ve vodorovném směru kontrastem bílých ochozů s sytě žlutou obvodovou stěnou. Optické zvýšení stropu je řešeno jeho nepřímým nasvětlením z

Interiér kostela Sv. Matouše v Nové Lhotě

Obec Nová Lhota je schována v Karpatech na hranici lidského osídlení. Tvrdé životní podmínky vytváří krásnou scenérii pro turisty a hořký chleba pro obyvatele. Interiér kostela vychází z myšlenky eschatologické proměny kdy živá i neživá příroda se má podílet na svobodě a slávě božích dětí. Siluety hor, stromy, keře, tráva se promítají do jednotlivých předmětů

Kaple sv. Ducha Kolín

Kaple se nachází nad sakristií bývalého františkánského kláštera v Kolíně. Ve středu místnosti obětní stůl symbolizuje světlo vycházející z jeho desky a přecházející paprsky do temna podlahy. Kolem obětního stolu rotují sedačky. Při vstupu do kaple přes oltář je umístěn obraz Panny Marie otevírající se směrem k oltářnímu obrazu Krista. Svatostánek i opěrka pro misál

Barevné řešení domu sv. Alžběty

Barevné řešení domu sv. Alžběty

Cílem barevného řešení chodeb bylo optické rozšíření poměrně úzkých a temných chodeb a barevná identifikace jednotlivých pater. Výrazné čtverce v dlažbě akcentují hlavní křížení komunikací. Syté podélné pásy v rozích v kombinaci se světlými plochami a dřevem madel dávají iluzi většího prostoru.